Stockholms Stadsmission – En framgångsrik julinsamling för barn

Stockholms Stadsmissions julinsamling ”Barnfamiljer söker hjälp inför jul”, var en viktig del av organisationens hjälparbete för att ge barn i utsatta familjer ett värdigt julfirande. Ett hjälparbete som nådde ut till runt 850 barnfamiljer.

(Det här inlägget är en uppföljningav föregående inlägg.)

”Stockholms Stadsmissions julinsamling, visar verkligen att tillsammans kan göra viktig skillnad för utsatta barn.”

En kunglig familjeinsats för julinsamling

Kronprinsessfamiljen
Kronprinsessfamiljen och ett lass med julklappar.

Kronprinsessan Victoria, är sedan 10 år tillbaka beskyddare av Stockholms Stadsmission. Inför julhelgen, tog Kronprinsessan med sig hela sin familj till Stockholms Stadsmissions egen julklappsbutik. En butik full av julklappar, insamlade av privatpersoner och företag, till de många familjer som lever i utsatthet i Stockholm. På plats i julklappsbutiken, välkomnades Kronprinsessfamiljen av Stockholms Stadsmissions barnombud, Emmelie Lund.

Den kungliga kvartetten kom inte tomhänt till julklappsbutiken, med sig hade de två fulla lådor av leksaker att slå in. Det gick inte att ta miste på engagemanget, när Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar, med julklappspapper och sax i högsta hugg började slå in de många leksaker de burit med. Väl inslagna placerades paketen sedan på hyllorna bland övriga skänkta julklappar.

Klicka på  julklappsbutiken och följ Kronprinsessfamiljens besök hos Stockholms Stadsmission. Innan du klickar, försök att gissa:

– Nådde Stockholms Stadsmission sitt mål i antalet utdelade julklappar?

Pandemisäker julklappsutdelning

Kronprinsessfamiljen och de hundratals föräldrar, som fick möjlighet att besöka julklappsbutiken för att välja ut julklappar till sina barn, besökte alla butiken på ett pandemisäkert sätt.

”Unga Station – med ansvar för barn, unga och familjer – på barnens villkor.”

Julinsamling med 9000 julklappar

Inför jul, så har Stockholms Stadsmissions ”Unga Station”, som ansvarar för stöd till barn, unga och familjer, nått ut till runt 850 barnfamiljer. De har delat ut 1500 portioner mat och 9000 julklappar till 3000 barn och deras föräldrar

Julbilen kommer…

Unga Station julbil

Coronasäkert tog Unga Stations verksamheter i Järva, Vårberg och Söder, julbilen för att dela ut julmat och julklappar till de familjer som andra år brukar fira jul med dem.

Unga Station Söder höll även öppet på julafton för ett begränsat antal som behövde stöd. Begränsningen av antal var för att säkra minimerad risk för smittspridning av corona.

Det har varit ett svårt år. Pandemin har påverkat oss alla på många olika sätt. För många utsatta familjer har året blivit extra tufft. Stort tack Stockholms Stadsmission, för det så viktiga arbete ni gör för dessa familjer!

/Madeleine

Rättelse

I mitt föregående inlägg skrev jag felaktigt att det var Stockholms Stadsmissions enhet ”Barn och familjer”, som stod bakom insamlingen ”Barnfamiljer söker hjälp inför julen”. Förändringar har skett inom organisationen sedan min tid som volontär. I dag är det Stockholms Stadsmissions ”Unga Station”, som tillhandahåller stöd till hjälpsökande barn, unga och familjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.